Torstai 14.11.

Klo 17 – 18.30   Viron runokartta ja runon paikallisuus

Keskustelijoina Kai Aareleid (EST), Timo Maran (EST), Ville Hytönen, Anniina Ljokkoi.
Turun pääkirjaston Rotunda, Linnankatu 2.
Järj. Runoviikko ja Viro-Instituutti Suomessa.

Klo 18.00   Päivän runoilija Jyrki Kiiskinen

Järj. Turun kaupunginkirjasto.
Turun pääkirjaston Studio, Linnankatu 2.

Klo 18.00   Elon maljasta juovu!

Ihmisyyden ihmettelyä suomalaisen runouden hehkussa.
Esittää Henry Räsänen. Kesto 45 minuuttia. Vapaa pääsy!
Järjestää: Pöytyän kunnan kulttuuritoimi 
Mäkiäisten työväentalo, Turuntie 570, PÖYTYÄ.

Klo 18.30   Pitää elämää yllä

Lausunta- ja musiikkiesitys pohtii työtä elämän ylläpitämisen näkökulmasta. Runojen kanssa vuoropuhelua käyvät iskelmien teemat, gospelmusiikki, luontoaiheiset laulut ja virsi.
Tekstit: Arvo Turtiainen, Lauri Viita, Marja-Leena Mikkola, Tommy Tabermann , Jussi T. Koski, Eero Heino, Kirsi Lehto, Irmeli Rytkönen ja Pirjo Vahtola. Runot tulkitsee Pirjo Vahtola. Musiikista vastaa laulu- ja soitinyhtye The Blond Aleksandra, Auni Frantti, Varpu Ruohonen, Lasse Vahtola. Ohjaus Maaret Perälä
Vapaa pääsy, esteetön tila. Tilaisuuden järjestävät Pirjo Vahtola ja Turun ja Kaarinan seurakuntien yhteiskunnallinen työ.
Henrikinkirkon Ruususali, Peltolantie 2.

Klo 19 – 20   Runomeditaatio

Ohjaajana Satu Haapala. Ota mukaasi makuualusta ja/tai huopa ja villasukat. Runomeditaation aikana voi joko olla makuulla tai istua.
Järj. Maskun kirjastotoimi.
Lemun lähikirjasto Askaistentie 142, LEMU.

Klo 19 – 22   IKIKIKYNYKYTYKY-klubi

Kai Aareleid (EST), Timo Maran (EST), Anatoly Kudryavitsky (IE), Ville Hytönen, Ester Nuori Leppä, Sampo Sihvola, Jyrki Kiiskinen, Kalle Talonen & Reima Lyytikkä: Kupittaa-sarja.
Järj. Runoviikko ja Viro-Instituutti Suomessa.
Bar Ö, Linnankatu 7.
>Facebookissa

Kai Aareleid on Tartossa syntynyt virolainen kirjailija ja kääntäjä, joka on myös valmistunut dramaturgiksi Teatterikorkeakoulusta Helsingistä.. Häneltä on julkaistu kaksi romaania ja kaksi runokokoelmaa. Aareleidia on suomennettu, mm. romaani Korttitalo (S&S 2018).

Timo Maran virolainen runoilija, käsikirjoittaja, semiootikko, biologi  ja toimittaja, jolta on julkaistu mm. viisi runoteosta, viimeisimpänä Metsloomatruudus (Elusamus 2019).

Anatoly Kudryavitsky on venäläis-irlanitilainen  kirjailija ja kääntäjä, joka on asunut Dublinissa vuodesta 2002. Häneltä on julkaistu mm. kahdeksan romaania ja kaksitoista runokokoelmaa (englanniksi ja venäjäksi). Kudryavitsky on kirjoittanut ja kääntänyt erityisesti haiku-runoutta, ja on yksi Irish Haiku Societyn perustajista. Myös surrealismi on vaikutanut etenkin hänen viimeisimpiin kokoelmiinsa, kuten Stowaway (SurVision Books 2018). Kudryavitsky on vieraillut esiintyjänä Lahden kirjailijakokouksessa 2010.

Keskiviikko 13.11. <<                              >> Perjantai 15.11.