Runoviikko Slamin säännöt

 

Osallistujia otetaan ennakkoon ilmoitettu määrä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä ½ tuntia ennen tilaisuuden alkua, ellei tapahtumakohtaisesti ole muuta ilmoitettu.

Esitettävien tekstien sekä mahdollisesti käytettävän musiikin, kuvien tms. on oltava esiintyjien omia. 

Esiintymisaikaa on kolme minuuttia /osallistuja, mutta esim. yksittäisen pitkän tekstin takia ajasta voidaan joustaa. Pisteitä ei kuitenkaan anneta esityksen pituuden mukaan …

Sallittua ovat myös pienimuotoiset performanssit sekä säestys ja muu rekvisiitta, joka ei vaadi erityistä lavatekniikkaa eikä vie n. minuuttia enempää roudaus- ja soundcheck-aikaa.

Säestäjä/avustaja voi olla myös toinen henkilö eli duotkin on sallittu (esim. runoilija+vetopasuunansoittaja, runoilija+kontortionisti) – kunhan kyse on edelleen RUNOesityksestä!

Rekvisiitasta, säestyksestä, avustajista yms. on kerrottava ilmoittautuessa. Tulkinnanvaraisissa tapauksissa päätösvalta osallistujavalinnoissa on paikalla olevalla Runoviikon edustajalla.

Tuomaristona toimii paikalla oleva yleisö, joka antaa jokaiselle esiintyjälle kirjallisesti pisteet asteikolla 1,0 – 10,0. Kaikki pisteet lasketaan kierroksen jälkeen ja kolme parasta pääsee toiselle kierrokselle. 1. kierroksen pisteitä ei huomioida 2. kierroksella. Voittaja pääsee halutessaan esiintyjäksi seuraavalle Runoviikolle.

Sääntöjä voidaan Runoviikko ry:n puolelta tarkentaa ja muuttaa, ei kuitenkaan kilpailun kuluessa. Tarvittaessa sääntöjä tulkitsevat paikalla olevat Runoviikon edustajat.